Bouw mee aan de toekomst van de (ooit) mooiste wijk van België


Bouw mee aan de toekomst van de (ooit) mooiste wijk van België

De wijk “Egelsvennen” kreeg in 1973 de prijs van mooiste wijk van België. Het dankte die prijs onder meer aan de modernistische architectuur in een bosrijk landschap. Nu, bijna 50 jaar later, is de wijk toe aan een nieuw verhaal. U kon daarover al lezen in ons huurderskrantje van maart 2021. Om Egelsvennen beter te leren kennen, gaan AR-TUR en de regionale erfgoed-dienst k.ERF op zoek naar foto’s en verhalen van de wijk en haar inwoners doorheen de jaren.

Wie waren de eerste huurders en eigenaars van de wijk? Hoe zag de wijk eruit in de jaren ’70, ’80 van vorige eeuw? Wat is er gebleven en wat is er veranderd? Waren/zijn er verenigingen? Welke evenementen vonden er plaats? Hoe was en is het om te wonen in de (ooit) mooiste wijk van België? Aan de hand van foto’s en verhalen vormen we zo een biografie van Egelsvennen.

Heeft u foto’s van de wijk? Van activiteiten met de buren of spelende kinderen in het bos? Of wilt u graag uw verhalen delen? Dan kunt u contact opnemen met Janna Lefevere van k.ERF. Foto’s en documenten worden gedigitaliseerd en meteen terugbezorgd. U kunt haar bereiken via janna@erfgoedcelkerf.be of tel 0486 91 27 73.

De partners van het project zijn de Molse Bouwmaatschappij, Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW), Agentschap Onroerend Erfgoed, KU Leuven (Els Van de Moortel, PhD-kandidaat), Kamp C, Gemeente Mol en Provincie Antwerpen.